ua en ru

У Венесуелі триває пошук нападників на військову базу, - Мадуро

У Венесуелі триває пошук нападників на військову базу, - Мадуро Фото: Ніколас Мадуро

Близько 20 осіб напали на військову базу в місті Валенсія

У Венесуелі триває пошук 10 осіб, що зникли зі зброєю, якою вони заволоділи при нападі на військову базу. Про це повідомив президент країни Ніколас Мадуро, передає BBC.

За його словами, близько 20 осіб напали на військову базу в місті Валенсія, розташовану на північному заході Венесуели. Двоє з них були вбиті, один поранений, заарештовані семеро.

Так, незадовго до нападу в соцмережах з'явилося відео, на якому одягнені у військову уніформу чоловіки заявляють про початок повстання проти "кривавої тиранії". Незважаючи на цей напад, ситуація в країні залишається відносно спокійною.

Президент Мадуро виступив по телебаченню, подякувавши армії за "миттєву реакцію на напад, який стався рано вранці в неділю.

Вулиці Валенсії та її передмість після нападу патрулювали військові машини. В операції був задіяний щонайменше один вертоліт. Президент Мадуро заявив, що армія заслужила його захоплення

Влада повідомила, що серед заарештованих - один лейтенант, який дезертирував з армії. Решта, як повідомляється, були цивільними особами.

Ніколас Мадуро також заявив, що їх підтримували лідери антиурядової опозиції, що знаходяться в США і Колумбії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Венесуелі представники влади заявили про придушення повстання військових проти президента країни Ніколаса Мадуро.