ua en ru

У Венесуелі опозиція оголосила новий загальнонаціональний страйк

У Венесуелі опозиція оголосила новий загальнонаціональний страйк Фото: протести опозиції у Венесуелі (YouTube/Al Jazeera English)

Він має продемонструвати незгоду населення з планом президента скликати конституційну асамблею

У Венесуелі опозиція закликала провести наступного тижня дводенний загальнонаціональний страйк. Він має відбутися у середу та четвер, після чого в п'ятницю опозиціонери планують провести масштабну ходу, передає DW.

Зазначено, що ці заходи мають продемонструвати незгоду населення країни з планом президента Ніколаса Мадуро скликати конституційну асамблею.

Як відомо, 20 липня 2017 року вже відбувся одноденний загальнонаціональний страйк, котрий частково паралізував країну, де впродовж близько чотирьох місяців тривають безперервні акції протесту. В ході них уже загинуло близько 100 людей.

Кілька тисяч протестувальників хотіли пройти до контрольованого Мадуро Верховного суду країни, проте поліція заблокувала їм дорогу бронеавтомобілями та бар'єрами. Службовці національної гвардії, які прибули на мотоциклах, обстріляли протестувальників сльозогінним газом. Під час зіткнень постраждав зокрема і скрипаль Уіллі Артеага, який став одним із символів протесту. Він став відомим, коли довкола вирували зіткнення між демонстрантами і силовиками, а він грав національний гімн. Пізніше у відео з лікарні Артеага заявив, що "ані гумові кулі, ані осколки не зупинять нашої боротьби".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Венесуелі влада затримала одного з 33 суддів Верховного суду Ангела Зерпу, обраного Національними зборами, більшість місць у якому займає опозиція.