ua en ru

У Венесуелі чергові переговори уряду та опозиції завершилися безрезультатно

У Венесуелі чергові переговори уряду та опозиції завершилися безрезультатно Фото: депутати Венесуели (asambleanacional.gob.ve)

Наступний раунд переговорів відбудеться 15 грудня

Члени уряду Венесуели і опозиційної коаліції не змогли домовитися про новий раунд переговорів в Домініканській Республіці в суботу, 2 грудня. Про це повідомляє Reuters.

Наголошується, що переговори були спрямовані на вирішення затяжної політичної кризи ОПЕК.

Як зазначає агентство, розрізнена коаліція "Круглий стіл демократичної єдності" (MUD), яка не змогла витіснити Мадуро в місяці вуличних протестів на початку цього року, в першу чергу наполягає на гарантії справедливого голосування в наступному році.

Також опозиція зажадала, щоб іноземний коридор гуманітарної допомоги пом'якшив одну з найгірших економічних криз в сучасній історії, а також свободу декількох сотень ув'язнених активістів і повагу до конгресу під керівництвом опозиції.

"Цей процес складний, важкий, твердий і повний дискусій і конфронтації", - сказав президент очолюваного опозицією конгресу Хуліо Борхес.

За його словами, наступний раунд переговорів відбудеться 15 грудня.

Нагадаємо, опозиційне об'єднання "Круглий стіл демократичної єдності" оголосило про призупинення підготовки до зустрічі з владою країни в Домініканській Республіці.