ua en ru

У Венесуелі лідера опозиції випустили з в'язниці під домашній арешт

У Венесуелі лідера опозиції випустили з в'язниці під домашній арешт Фото: учасники опозиційних протестів у Венесуелі (web screenshot)

Леопольда Лопеса звільнили з гуманітарних міркувань "за станом здоров'я"

Венесуельський опозиціонер Леопольдо Лопес 8 липня 2017 року вийшов із тюрми, в якій він відбував ув'язнення з 2014 року. Тепер він перебуватиме під домашнім арештом, передає з посиланням на адвоката опозиціонера DW.

"Леопольдо Лопес - вдома в Каракасі зі своєю дружиною Ліліан та дітьми. Він поки не вільний, а перебуває під домашнім арештом", - повідомив його адвокат Хав'єр Кремадес.

Своєю чергою Верховний суд Венесуели пояснив у соцмережі, що Лопеса звільнили з гуманітарних міркувань "за станом здоров'я".

Минулого місяця Лопес у своєму відеозверненні закликав військовослужбовців армії країни до повстання.

Лідер руху "Народна воля" Деопольдо Лопес був затриманий у лютому 2014 року під час антиурядових виступів. У вересні 2015-го його засудили до майже 14 років в'язниці. Венесуельська опозиція та міжнародна спільнота неодноразово закликали до звільнення Лопеса.

Нагадаємо, антивладні демонстрації у Венесуелі тривають уже більше трьох місяців. У сутичках із силовиками за цей час загинуло вже близько 90 людей.