ua en ru

У Венесуелі в день виборів до Конституційної асамблеї загинуло 3 особи

У Венесуелі в день виборів до Конституційної асамблеї загинуло 3 особи Фото: голосування у Венесуелі (youtube.com/CGTN America)

Серед загиблих - функціонер опозиційної партії "Демократичний рух"

У Венесуелі під час подій навколо виборів до Конституційної асамблеї, які відбуваються 30 липня 2017 року, загинуло щонайменше троє людей. Про це повідомляє DW.

Зокрема, незадовго до початку голосування був застрелений кандидат до асамблеї з табору президента Ніколаса Мадуро. Пізніше в неділю стало відомо про загибель 19-річного демонстранта, який брав участь в акціях протесту в штаті Меріда в суботу.

Крім того, повідомляється, що в неділю загинув функціонер опозиційної партії "Демократичний рух". Опозиціонери звинувачують у його смерті урядові сили безпеки.

Зазначено, що під час виборів у Венесуелі заходи безпеки були посилені, 232 тисячі солдатів залучені до охорони порядку під час голосування, вулиці патрулюють БТРи.

Починаючи від 28 липня, в країні заборонили будь-які вуличні маніфестації. Порушників можуть ув'язнити на термін від п'яти до десяти років, але протести все одно продовжуються. Їхні учасники вимагають проведення дострокових виборів президента, повного відновлення прав парламенту і початку процесу відновлення економіки країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у столиці Венесуели Каракасі, де проходить акція протесту проти проведення виборів у Конституційну асамблею, прогримів вибух. Унаслідок інциденту постраждали кілька поліцейських.