ua en ru

Венесуела купить дві електростанції у General Electric за 600 млн дол.

Уряд Венесуели планує витратити близько 600 млн дол. на придбання двох теплоелектроцентралей в американського холдингу General Electric, передає Associated Press. Влада розраховує, що це допоможе впоратися з гострою нестачею електроенергії, з якою зараз зіткнулася Венесуела. За словами міністра гірничодобувної промисловості латиноамериканської країни Родольфо Санса, потужність вироблення двох нових ТЕЦ складе 880 МВт.
Нагадаємо, з січня ц.р. у Венесуелі почала складатися критична ситуація в електроенергетиці. У середині місяця в країні почали вводитися почергові відключення споживачів електроенергії на строк до чотирьох годин щодня. У лютому ц.р. президент Венесуели Уго Чавес підписав указ про введення надзвичайного стану в електроенергетиці, закликавши населення країни економити електрику в зв'язку з кризою, викликаною засухою.
Дефіцит електроенергії змушує владу накладати жорсткі санкції за її перевитрату. Минулого тижня 80 фірмам була відключена подача електрики на 24 години. До їх числа потрапили ресторани, винні магазини, тренажерні зали, автосалони та яхт-клуб у венесуельській столиці Каракас. Всі вони не змогли виконати запропоноване владою скорочення обсягів споживання електроенергії на 20%.