ua en ru

Венесуела видала "Роснефти" дозвіл на розробку газових родовищ

Венесуела видала "Роснефти" дозвіл на розробку газових родовищ Фото: підписання угоди Венесуели з "Роснефть" (twitter.com/MinPetroleoVE)

Президент Венесуели і глава "Роснефть" обговорили створення стратегічних альянсів в енергетичному та газовому секторі"

Державна нафтогазова компанія Венесуели Petróleos de Venezuela SA (PDVSA) підписала чергові угоди з російською нафтовою компанією "Роснефть". Про це повідомляє місцевий телеканал Venezolana de Televisión.

Наголошується, що згідно з новими угодами, Каракас гарантував "Роснефти" дозвіл на розвідку і розвиток газових родовищ на шельфі країни.

Йдеться про родовища Патао і Мехільонес, які належать газовому проекту Mariscal Sucre та розташовані за 40 км на північ від півострова Парія на шельфі Карибського моря Венесуели.

За інформацією видання, угоди були укладені на робочій нараді в комерційному аеропорту Симона Болівара в Майкетії за підсумками візиту до Венесуели голови "Роснафти" Ігоря Сєчіна.

На заході також був присутній президент республіки Ніколас Мадуро, який після підписання угод обговорив з Сечіним "створення стратегічних альянсів в енергетичному та газовому секторі".

"Як я неодноразово повторював, ми ніколи не підемо, нас ніхто не зможе вигнати, ми будемо працювати з Венесуелою, і ми будемо нарощувати рівень нашого співробітництва", - заявив Сєчін.

Нагадаємо, президент Венесуели Ніколас Мадуро зажадав заборонити опозиційним партіям брати участь у президентських виборах 2018 року після їх відмови від участі в муніципальних виборах.