ua en ru

Венесуела відкликала свого тимчасового повіреного з США

Венесуела відкликала свого тимчасового повіреного з США Фото: венесуельський дипломат залишив США у відповідь на введення санкцій

Сполучені Штати 9 березня продовжили санкції проти венесуельських чиновників

Венесуела у середу, 9 березня, відкликала у Каракас свого тимчасового повіреного у Вашингтоні Максиміліана Арвелаїса після того, як президент США Барак Обама продовжив дію указу про введення санкцій щодо кількох високопоставлених венесуельських чиновників. Про це повідомляє Reuters.

Арвелаїс чекав затвердження його послом протягом кількох місяців. У відносинах між країнами дипломати у найвищому дипломатичному статусі не працюють з 2010 року.

"Досить зарозумілості, інтриг і домінування", - заявив венесуельський президент Ніколас Мадуро, виступаючи по державному телебаченню.

Він звинуватив США у змові з метою повалення його уряду.

Міждержавні відносини Венесуели і США значно ускладнилися з 1999 року, коли президентом став Уго Чавес.

Санкції проти Венесуели США ввели в березні 2015 через порушення в країні прав людини, переслідування політичних опонентів та порушення свобода преси. Також стверджувалося, що така ситуація становить загрозу національній безпеці США.

Посольство США в Каракасі поки що не прокоментувало цю подію.

Нагадаємо, влада Куби зажадали скасування продовженого на рік виконавчого указу президента США Барака Обами, який передбачає санкції відносно Венесуели.