ua en ru

Великобританія незабаром почне продаж держпакетів акцій раніше націоналізованих банків, - Джордж Осборн

Великобританія незабаром почне продаж державних пакетів акцій раніше націоналізованих банків на тлі перших ознак відновлення економіки. Про це на річних зборах банкірів країни заявив міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн.

"Настав час, коли ми почали планувати наш вихід. Платники податків сьогодні володіють значною частиною банківської системи, і можуть надати гарантії щодо решти частини. Британська економіка відновлюється. Виробництво зростає", - сказав Осборн.

Першим на продаж буде виставлено пакет держави в банку Northern Rock, який був націоналізований в 2008 р., передає Bloomberg. Уряд хоче виручити за його пакет акцій 1,6 млрд дол.

Осборн також повідомив, що Міністерство розробило схему кредитних гарантій для "дострокового погашення заборгованості", яка дозволить банкам вийти з державної програми підтримки, яка була введена для підвищення довіри до міжбанківських кредитів.

Міністр додав, що може пройти ще кілька років, перш ніж держпакети в таких великих банків, як Royal Bank of Scotland (RBS) , Lloyds Banking Group (LLOY) будуть продані.

Уряд надав банкам 65,8 млрд фунтів рятувальних засобів після краху Lehman Brothers Holdings Inc., який схвилював фінансові ринки в усьому світі.