ua en ru

Найближчими днями Великобританія отримає першу партію скрапленого газу з США, - FT

Найближчими днями Великобританія отримає першу партію скрапленого газу з США, - FT Фото: парламент Великобританії (Jessica Taylor)

Перша партія прибуде в королівство 8 липня

В найближчі дні Великобританія отримає першу велику партію скрапленого природного газу з США. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела.

Танкер з партією зрідженого природного газу Maran Gas Mystras, який найнятий для перевезення французьким концерном Total, має прибути в королівство 8 липня. Місткість танкеру складає 160 тис. кубометрів зрідженого природного газу, що приблизно відповідає 50% денного попиту на газ у Великобританії влітку.

Сполучені штати Америки готові стати великим експортером газу на тлі зростання видобутку сланцевого газу. Глобальні поставки зрідженого природного газу в найближчі 5 років зросли майже на 50%. Тільки в першому півріччі поточного року обсяг поставок скрапленого природного газу до Європи зріс на 10% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Європейські країни прагнуть знизити залежність від російського газу, і розглядають постачання зрідженого природного газу з США як альтернативу в найближчі роки. Отримане паливо може використовуватися в самих різних цілях: від виробництва електроенергії до побутового опалення. Крім того, газові мережі між країнами північно-західної Європи означають, що покупці можуть також перепродавати скраплений природний газ по трубопроводу.

Раніше президент Америки Дональд Трамп заявив, що Польщі "ніщо не перешкоджає" у закупівлі американського скрапленого газу.