ua en ru

Великобританія найближчим часом може посилити міграційну політику

Великобританія може посилити міграційну політику в найближчому майбутньому, передає Reuters. Віце-прем'єр країни Нік Клегг повідомив на прес-конференції про плани уряду країни посилити правила в'їзду на територію Великобританії, зазначивши, що нинішня система "переживає кризу довіри з боку підданих її величності". "Нам потрібно таке міграційне законодавство, яке не допускало б розбіжностей в трактуванні та було б нетерпимим по відношенню до порушників", - сказав Клегг.

Одним з варіантів посилення міграційної політики є стягнення певної суми грошей з тих, хто в'їздить до країну. У тому випадку, якщо вони залишать територію королівства у відповідності зі строком, зазначеним в їх візі, дана сума буде їм повернута. Сума може складати до 1 тис. фунтів стерлінгів. Також будуть посилені штрафи для роботодавців, які наймають на роботу нелегальних іммігрантів - до 20 тис. фунтів стерлінгів за кожного найнятого працівника, а також скасовані послуги з надання переказів для іммігрантів, які надаються урядом країни. Як зазначив Клегг, більш оптимальним варіантом є "забезпечити відвідування ними курсів англійської та припинити оплачувати перекладачів для тих, хто не закінчив цих курсів".

Дані наміри йдуть врозріз з попередньою політичною лінією Клегга, який у 2010 р. обіцяв припинити переслідування нелегальних мігрантів, які перебувають на території Великобританії понад 10 років.

На думку експертів, уряд країни відчуває тиск з боку населення країни, що побоюються припливу в країну іммігрантів з Румунії і Болгарії в 2014 р., коли Євросоюз може скасувати обмеження на пересування для громадян даних країн. Крім того, у Великобританії набирає популярність "Партія за незалежність Великобританії", яка критикує уряд країни за нездатність контролювати приплив незаконних іммігрантів на територію королівства.