ua en ru

Великобританія збільшить штат спецслужб у зв'язку з терактами в Парижі

Великобританія збільшить штат спецслужб у зв'язку з терактами в Парижі Фото: Девід Кемерон

Штат буде збільшено на 15%

Великобританія збільшить на 15% штат спецслужб і розвідувальних служб у зв'язку з терактами в Парижі, які відбулися 13 листопада. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду країни.

Мова йде, зокрема, про збільшення кількості співробітників таких організації, як МІ-5 (Security Service), МІ-6 (Secret Intelligence Service) і ЦПС (Government Communications Headquarters).

Крім того, уряд планує збільшити більш ніж удвічі фінансування авіаційної безпеки.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон розпорядився також вивчити безпеку в кількох аеропортах по всьому світу, через які проходить велика кількість британських громадян, зокрема, на Близькому Сході та Північній Африці.

Додаткове фінансування дозволить, в тому числі, забезпечити аеропорти експертами в галузі авіаційної безпеки, а також проводити навчання і закуповувати обладнання, зазначили в уряді. Крім цього, Британія планує поліпшити обладнання для перевірки пасажирів.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза Мей заявила, що країна намагатиметься витягнути уроки з терактів, здійснених в Парижі в минулу п'ятницю.