ua en ru

Великобританія збільшить невоєнну допомогу сирійським повстанцям

Міністр закордонних справ Великобританії Уїльям Хейг пообіцяв збільшити невоєнну допомогу сирійським повстанцям. Хейг висловив стурбованість відставкою Кофі Аннана з посади міжнародного посланця по Сирії, відзначивши, що це може зробити негативний вплив на дипломатичні зусилля з вирішення сирійської кризи. Про це повідомляє радіо "Свобода".

У Сирії сьогодні урядові сили продовжили наступ на позиції повстанців в місті Алеппо. Були також обстріляні райони Дамаску, що знаходяться під контролем опозиції.

За даними правозахисників, минулої ночі при обстрілі табору палестинських біженців Ярмук, що знаходиться в передмістях Дамаску, загинула 21 людина. Раніше повідомлялося про 15 загиблих.

Як повідомляє Сирійський центр зі спостереження за правами людини, вчора жертвами насильства в країні стали близько 180 осіб. У місті Хама були убиті не менше 60 осіб, зокрема жінки та діти.

Сьогодні Генеральна Асамблея ООН обговорить проект резолюції щодо Сирії, в якій висловлена підтримка мирному плану міжнародного посланця по Сирії Кофі Аннана. У документі міститься критика сирійської влади у зв'язку з порушенням прав людини.