ua en ru

Великобританія може стати наступною мішенню терористів ІДІЛ

Великобританія може стати наступною мішенню терористів ІДІЛ Фото: бойовики ІДІЛ

В рядах терористів знаходяться близько 700 жителів Великобританії

Великобританія, яка напередодні приступила до повітряних ударів по угруповання "Ісламська держава" може стати наступною метою терористів. Про це повідомляє телеканал CNN, посилаючись на джерела в розвідці.

За даними телеканалу, який посилається на джерела розвідці, в даний час в рядах терористів знаходяться близько 700 жителів Великобританії, які можуть повернутися в країну і здійснити атаки, подібні тим, що були здійснені 13 листопада в Парижі.

Отмесается, що побоювання розвідки поділяють і британці: згідно з опитуваннями 43% жителів країни почувають себе менш захищено після початку військової операції в Сирії і лише 20% відчувають себе більш захищеними. При цьому 54% опитаних підтримали операцію, 46% висловилися проти.

Говорячи про розслідуванні терактів у столиці Франції, CNN повідомляє, що "слід терористів охолов", маючи в увазі, що правоохоронні органи не на даний момент зачіпок, які допомогли б знайти всіх причетних до цим злочинам.

Нагадаємо, Британія завдала перші авіаудари по ИГИЛ в Сирії. Чотири літаки Tornado покинули базу ВПС Великобританії Акротірі на Кіпрі відразу після того, як британський парламент схвалив проведення повітряної операції в Сирії. Кожен був оснащений трьома бомбами. Два літаки повернулися на базу вже через три години після вильоту без снарядів.