ua en ru

Великобританія погодилася розмістити у себе ядерні ракети США

Великобританія погодилася розмістити у себе ядерні ракети США Фото: Філіп Хеммонд

Розміщення американських ракет в Європі спровоковано напруженими відносинами з Росією

Вперше після закінчення "холодної війни" Великобританія готова розмістити на своїй території ядерні ракети США. Про це повідомляє "Российская газета".

"Гучну заяву зробив міністр закордонних справ королівства Філіп Хеммонд, пояснивши можливий крок "посилюється напруженістю у відносинах з Росією"", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що міністр підтвердив, що рішення було прийнято спільно з Вашингтоном, але за словами Хеммонда, воно є "гіпотетичним". "Міністр визнав, що повернення американських крилатих ракет на Британські острови може спровокувати "новий етап гонки озброєнь"", - йдеться в ЗМІ.

Відзначимо, що ще в ході свого першого прем'єрського терміну Маргарет Тетчер виступила за підтримку рішення НАТО про розгортання в Західній Європі ракет наземного базування BGM-109G і ракет малої дальності Першинг-1А. Тетчер також дозволила американським військовим з листопада 1983 р. розмістити понад 160 крилатих ракет на військово-повітряній базі США Грінем-Коммон, розташованої в англійському Беркширі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США можуть розмістити в Європі ракети для протидії Росії.