ua en ru

Великобританія проведе найбільшу операцію з продажу нерухомості в Бангкоку

Великобританія проведе найбільшу операцію з продажу нерухомості в Бангкоку Фото: прапор Великобританії (flickr.com defenceimages)

Виручені кошти від продажу підуть на розвиток посольств Великобританії у всьому світі

Великобританія продає комплекс посольських будівель в Бангкоку гонконгської Hongkong Land і таїландской Central Group за 420 млн фунтів стерлінгів (597 млн доларів). Про це повідомляє Guardian News посилаючись на інформацію міністерства закордонних справ Великобританії.

Ця угода обіцяє стати рекордной в історії ринку нерухомості Таїланду.

Британці придбали ділянку, займає декілька кварталів, ще в 1921 році. Тоді це було передмістя тайської столиці, на даний момент ділянка знаходиться в активно розвивається діловому центрі, і невисокі будівлі посольства з висоти нагадують парк, оточений хмарочосами.

До початку 2019 року співробітники посольства переїдуть у новий офісний будинок в іншому діловому районі Бангкока.

"В умовах жорсткого контролю над бюджетними витратами нам доводиться приймати складні рішення, які дозволять Великобританії зберегти свою присутність на світовій арені з мінімальним збитком для платників податків", - заявив представник британського Мзс Саймон Макдональд.

Частина виручених від угоди коштів планується витратити на облаштування і модернізацію нової будівлі. Всього планується профінансувати до 40 проектів з модернізації представництв Великобританії по всьому світу.

"Ця угода гарантує, що у нас будуть сучасні приміщення в Бангкоку, що підтверджує нашу прихильність до довгострокових відносин з Таїландом, також ми отримаємо такі необхідні кошти для модернізації інших посольств по всьому світу, в тому числі в Каїрі, Нью-Йорк Делі і Вашингтоні", - додав Макдональд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп пообіцяв відвідати Британію для посилення економічного співробітництва.