ua en ru

Велика Британія прогнозує "багато років" викликів з боку Росії

Велика Британія прогнозує "багато років" викликів з боку Росії Фото: прем'єр-міністр Британії Тереза Мей (flickr.com/number10gov)

У британського прем'єра заявили, що готові пропорційно реагувати на агресивну поведінку РФ

Виклики, що йдуть від Росії, триватимуть ще багато років, і Велика Британія готова адекватно реагувати на них. Про це заявив офіційний представник прем'єр-міністра Британії Терези Мей, передає The Mirror.

"Ця атака в Солсбері стала частиною все більш агресивної поведінки Росії, а також нової та небезпечної фази ворожої діяльності РФ на нашому континенті та за його межами", - сказав представник Мей.

Він додав, що, зі слів британського прем'єра, "слід спиратися на факти, і виклики Росії - це те, що доведеться відчувати довгі роки".

Як зазначає видання, заява представника Мей пролунала після того, як офіційний представник російської армії Євген Бужинський заявив, що отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля в Солсбері може призвести до нової світової війни, яка може стати "останньою в історії людства".

"Нам потрібно пропорційно реагувати на таку агресивну поведінку Росії, і це те, що миробимо", - зазначив представник британського прем'єра, відповідаючи на запитання про реальну небезпеку початку війни.

Нагадаємо, раніше Британія оголосила про плани додати 1,13 мільярда доларів до бюджету Міністерства оборони на наступний фінансовий рік.