ua en ru

Великобританія вирішила збільшити оборонний бюджет на 1,13 млрд доларів

Великобританія вирішила збільшити оборонний бюджет на 1,13 млрд доларів Фото: Прапор Великобританії (pixabay/comterimakasih0)

Заява про збільшення фінансування пов'язана зі звинуваченнями на адресу Росії про замах на Сергія Скрипаля

Британія оголосила про плани додати 1,13 мільярда доларів в бюджет Міністерства оборони на майбутній фінансовий рік. Про це рішення поінформувало видання Defense News.

Повідомляється, що сьогоднішнього фінансування не вистачає для забезпечення нормального функціонування британських військових.

"Сьогоднішня заява забезпечить, що робота по відновленню нових атомних підводних човнів світового класу у Великобританії залишиться в розкладі, і це ще одна ознака глибокої прихильності уряду справі збереження нашої країни", - сказала прем'єр-міністр Тереза Мей.

Більша частина фінансування буде вилучена з резервного фонду для програми підводних човнів Dreadnought, оголошеної в Стратегічному огляді обороноздатності і безпеки 2015 року.

"Захист - це дорога справа, якщо ви перебуваєте в прем'єр-лізі. І ми сповнені рішучості залишитися у прем'єр-лізі", - сказав заступник начальника штабу оборони Гордон Мессенджер.

Наголошується, що заява про збільшення фінансування пов'язана зі звинуваченнями на адресу Росії з боку Британії та НАТО у замаху на вбивство екс-шпигуна Сергія Скрипаля з використанням нервово-паралітичної речовини.

Нагадаємо, міноборони Британії вважає, що загроза Великобританії з боку Росії зростає і країні "життєво необхідно продовжити розвиток своїх оборонних можливостей, щоб протистояти таким загрозам" та забезпечити безпеку народу.