ua en ru

Великобританія закликала арабські країни послабити блокаду Катару

Великобританія закликала арабські країни послабити блокаду Катару Фото: Борис Джонсон (flickr.com/foreignoffice)

Джонсон закликав країни Перської затоки до деескалації напруженості

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Великобританії Борис Джонсон на цьому тижні зустрінеться зі своїми колегами з країн Перської затоки для обговорення поточної напруженості в регіоні і заклику до деескалації. Про це повідомляє прес-служба британського МЗС.

"Вранці в понеділок, 12 червня 2017 року, Джонсон зустрівся з міністром закордонних справ Катару шейхом Мохаммедом бен Абдулрахманом Аль Тані. Пізніше на цьому тижні він проведе переговори з міністрами закордонних справ Саудівської Аравії, Кувейту і Об'єднаних Арабських Еміратів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, Джонсон на всіх зустрічах закликає своїх колег зробити негайні кроки для деескалації нинішньої напруженості і швидкого прийняття рішень шляхом посередництва. Він також висловлює стурбованість Британії тим, що колективні дії держав впливають на життя простих людей в Катарі.

Так, міністр закликав Катар серйозно поставитися до слів своїх сусідів. Джонсон підкреслив, що Катар є партнером Британії у боротьбі з тероризмом.

"Мене турбують деякі з дій, які Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет і Бахрейн взяли проти важливого партнера і я закликав їх полегшити блокаду Катару", - цитує Джонсона прес-служба.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фінансові ринки Катару стабілізувалися в понеділок, 12 червня 2017 року, після тижня втрат, оскільки уряд країни показав, що може ефективно протистояти санкціям сусідів.