ua en ru

Британія поки не бачить можливостей для безвізу з Україною, - посол

Британія поки не бачить можливостей для безвізу з Україною, - посол Фото: Джудіт Гоф (ukvisa.com.ua)

Британія чекає розслідування вбивства Аміни Окуевой

Велика Британія найближчим часом не розглядає питання лібералізації візового режиму з Україною. Про це сказала посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф в інтерв'ю "Новое Время".

За словами посла, це питання ускладнене тим прецедентом, що незаконно паспорт громадянина України незаконно отримав громадянин іншої держави - той самий, що стріляв у чеченських добровольців АТО Адама Осмаєва та Аміну Окуєву.

"Ми чекаємо належного розслідування цього факту, щоб переконатися в тому, що процес видачі віз в Україні захищений і безпечний. Оскільки в іншому випадку лібералізація загрожує вже безпеці громадян Великої Британії", - пояснила Джудіт Гоф.

Нагадаємо, Аміна Окуєва загинула 30 жовтня 2017 року в районі Глевахи Київської області в результаті розстрілу автомобіля, в якому вона перебувала разом з чоловіком Адамом Осмаєвим. За його словами, обстріл тривав кілька секунд. Окуєву поховали в Дніпрі.

Раніше нардеп від Народного фронту і член колегії МВС Антон Геращенко заявляв, що кілер, який напав на Адама Осмаєва та Аміну Окуеву ще 1 червня 2017 року, отримав українські документи у лютому 2016 року.