ua en ru

Великобританія зобов'язала розкривати імена справжніх власників офшорів

Великобританія зобов'язала розкривати імена справжніх власників офшорів Фото: Великобританія (flickr.com defenceimages)

Такі країни, як Кайманові та Британські Віргінські острови повинні відкрити інформацію до кінця 2020 року

У вівторок, 1 травня, у Великобританії депутати палати громад без голосування схвалили поправку, згідно з якою заморські території, такі як Кайманові та Британські Віргінські острови, до кінця 2020 року зобов'язані розкрити інформацію про справжніх власників офшорних фірм, повідомляє Reuters.

За інформацією агентства, це рішення було сприйнято як перемога депутатів, які виступали за боротьбу з відмиванням грошей, ухиленням від податків.

"Це важливий крок вперед у боротьбі проти ухилення від сплати податків і корупції", - заявив депутат Симон Кіркланд.

У свою чергу, прем'єр-міністр Британських Віргінських островів Орландо Сміт сказав, що він був "глибоко стурбований" подіями в Лондоні, назвавши нову політику прозорості "глибоко помилковою".

"Це не тільки порушення довіри, але і ставить під сумнів наші відносини з Великобританією і конституційні права людей на Британських Віргінських островах", - сказав він у своїй заяві.

Нагадаємо, раніше The Times повідомила, що в парламенті Великобританії буде обговорюватися законопроект, згідно з яким можуть бути розкриті імена російських бізнесменів, які зберігають гроші у британських офшорах.