ua en ru

Великобританія звинуватила російську розвідку в організації кібератак по всьому світу

Великобританія звинуватила російську розвідку в організації кібератак по всьому світу Ілюстративне фото (pixabey)

Зокрема, серед нападів - кібератака на Національний комітет Демократичної партії США у 2016

Міністерство закордонних справ Великобританії звинуватило розвідку РФ в організації "невибіркових та безрозсудних" кібератак по всьому світу, спрямованих проти політичних інститутів, бізнесу, медіа і спорту. Про це йдеться у заяві міністерства, передає РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Так, Національний центр кібербезпеки Великобританії підкреслює, що ГРУ Росії, яке "діяло під назвами Fancy Bear, Pawnstorm і Tsar Team", "майже напевно" несе відповідальність за ряд серйозних хакерських нападів на країни, включно з США, Британією та самою Росією.

Зокрема, серед нападів - кібератака на Національний комітет Демократичної партії США у 2016 році.

"Дії російської розвідки є невибірковими та безрозсудними: вони намагаються підривати та втручатися у вибори в інших країнах, вони навіть готові зашкодити російським компаніям та громадянам РФ", - заявив глава МЗС Британії Джеремі Хант і додав, що "Великобританія разом із союзниками буде викривати та відповідати на спроби ГРУ підірвати міжнародну стабільність".

Нагадаємо, служба військової розвідки Російської Федерації провела серію кібератак на енергетичні мережі Великобританії.

Кібератаки здійснювалися на енергетичні мережі, телекомунікаційні системи та медіа-організації Британії. Повідомлялося, що РФ неодноразово атакувала життєво важливу британську інфраструктуру, намагаючись "підірвати міжнародну систему".

Як писало РБК-Україна, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що у відповідь на кібератаку з Російської Федерації країни альянсу можуть застосувати процедуру, передбачену ст. 5 статуту організації. Процедура свідчить, що напад на одну з країн блоку розглядається як напад на всіх членів альянсу.