ua en ru

Росія провела серію кібератак на енергомережі Великої Британії, - The Telegraph

Росія провела серію кібератак на енергомережі Великої Британії, - The Telegraph Фото: кібератака (pixabey)

Спроби отримати доступ до британських енергосистем не мали успіху

Служба військової розвідки Російської Федерації (РФ) провела серію кібератак на енергетичні мережі Великобританії. Про це повідомляє видання The Telegraph.

Зазначається, що кібератаки здійснювалися на енергетичні мережі, телекомунікаційні системи та медіа-організації Британії.

За повідомив керівник Національного центру кібербезпеки Британії (NCSC) Кіаран Мартін, відколи в жовтні 2016 року була створена його організація, РФ неодноразово атакувала життєво важливу британську інфраструктуру, намагаючись "підірвати міжнародну систему".

Підкреслюється, що протягом поточного року співробітники NCSC відреагували більш ніж на 600 подібних інцидентів.

Наголошується, що спроби повністю отримати доступ до британських енергетичних систем не увінчалися успіхом, хоча російські агенти могли зібрати важливу інформацію.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що британські спеціалісти розпочали деактивацію залишків нервово-паралітичної речовини "Новичок" в будинку колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля у місті Солсбері.

Крім того, раніше повідомлялось, що доза "Новичка" у Британії могла вбити до 4 тис. людей. Речовина, яку застосували у Солсбері, була 100% "Новичком" - вона у 5-8 разів токсичніша за бойові отруйні VX-гази, виготовлені у Британії в середині минулого століття