ua en ru

Британія готова відповісти кібератаками на агресію Росії, - The Sunday Times

Британія готова відповісти кібератаками на агресію Росії, - The Sunday Times Фото: кібератака (РБК-Україна)

Великобританія не має достатнього потенціалу зброї для протистояння Росії

Британське військове командування готове відповісти кібератаками на можливу агресію Росії проти країн Заходу. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дані видання The Sunday Times, яке воно отримало від своїх джерел.

Вказано, що, якщо не брати до уваги використання ракет з ядерними боєголовками Trident, Британія не має достатнього потенціалу зброї для протистояння Росії. У зв'язку з цим уряд прийшов до висновку розвивати потенціал у кіберпросторі, щоб мати можливість "відключити світло у Кремлі".

The Sunday Times пише, що це дасть Лондону більше варіантів, якщо РФ вирішить захопити невеликі острови Естонії, або вторгнеться у Лівію, щоб встановити контроль над нафтовими запасами і спровокувати нову міграційну кризу в Європі, або використає нерегулярні війська, щоб вчинити атаку на британських військових, чи пригрозить новому авіаносцю.

Цими вихідними Великобританія проводить найбільші за останні десять років військові навчання. Вказано, що на навчаннях, зокрема, відпрацьовують і проведення кібератак, а також інсценування битви з противником.

Нагадаємо, у Великобританії і Німеччині можуть ввести нові санкції проти РФ через звинувачення у кібератаках, які прозвучали в Міністерстві юстиції США і Міністерстві оборони Нідерландів.

Як писало РБК-Україна раніше, Німеччина звинуватила РФ у масштабних кібератаках. Німецький уряд повністю довіряє оцінці британської і голландської влади щодо кібератак з боку Росії.