ua en ru

Великобританія буде навчати українських військових по 4 напрямках

Великобританія буде навчати українських військових по 4 напрямках Фото: Майкл Феллон

Курси планується завершити до квітня 2016 року

Великобританія має намір проводити тренування українських військовослужбовців за чотирма напрямками. Про це заявив міністр оборони Великобританії Майкл Феллон під час спільного брифінгу з міністром оборони України Степан Полторак в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, зараз тривають курси з підготовки військовослужбовців за різними напрямками. Мова йде про піхоті, розвідки, забезпечення та питання логістичного забезпечення військових України. Зараз вже підготовлено понад 1 тис. військовослужбовців ВСУ.

"Ті курси, про які я щойно згадав, планується організувати за чотирма напрямками. Насамперед мова йде про курси, які спрямовані на те, щоб військові краще розпізнавали міни та саморобні вибухові пристрої. Крім того, буде проведена підготовка з проведення операції в умовах населених пунктів. Також курси з інженерного забезпечення", - повідомив Феллон.
Він додав, що Великобританія планує завершити зазначені курси по підготовці військових до кінця фінансового року у Великобританії (31 березня 2016 р. - ред.).

Нагадаємо, Великобританія вдвічі збільшить програму підготовки, збільшивши кількість підготовлених українських вікових до 2 тис. осіб. Міністр оборони Великобританії Майкл Феллон на зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком заявив, що метою в цьому році є підготовка 2 тис. українців. Крім того він наголосив, що велика Британія була першою країною, яка почала тренувати українських солдатів.

Також Феллон зазначив, що тероризм, який заохочує Росія, поставив перед Європою і Україною дуже складний виклик.

"Конфлікт не повинен стати замороженим: він досить "гаряче" - багато ваших військових загинули після підписання мирних домовленостей, багато поранених", - зазначив Феллон.

Варто також відзначити, що віце-президент США Джо Байден повідомив про намір уряду США виділити Україні додаткові 500 млн дол. допомоги на фінансування тренувань Нацгвардії та Збройних сил України на полігоні в Яворові (Львівська обл.).