ua en ru

У Великобританії зареєстрували петицію про заборону на держвізит Трампа

У Великобританії зареєстрували петицію про заборону на держвізит Трампа Фото: Дональд Трамп

Менш ніж за 5 годин вона досягнула необхідної для розгляду в парламенті кількості голосів

У Великобританії вранці 29 січня зареєстрували петицію про заборону президенту США Дональду Трампу прибути до Сполученого Королівства з державним візитом. Менш ніж за п’ять годин ця петиція досягнула необхідної для розгляду в парламенті кількості голосів (100 тисяч підписів).

Нині вказану петицію вже підписали понад 280 тисяч осіб. Таким чином, відповідно до закону, тепер цю ініціативу має розглянути парламент країни.

alt

Фото: скріншот петиції

На думку авторів петиції, Трампу варто дозволити в'їхати до Великобританії в якості глави уряду США, проте Британія не повинна "надсилати йому запрошення прибути з офіційним державним візитом, тому що це буде конфузом для її Величності Королеви".

"Публічно зафіксовані жінконенависництво і вульгарності Дональда Трампа не дають йому права бути прийнятим її Величністю Королевою або принцом Уельським. Тому протягом терміну президентства Дональда Трампа не потрібно запрошувати до Сполученого Королівства з офіційним державним візитом", - йдеться в петиції.

Нагадаємо, 27 січня прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей зустрілася з американським президентом у Вашингтоні. Вона стала першим світовим лідером, із яким новий керівник США зустрівся після інавгурації, що відбулася 20 січня.