ua en ru

У Великобританії кількість противників Brexit перевищила кількість прихильників

У Великобританії кількість противників Brexit перевищила кількість прихильників Фото: Brexit (pixabay.com)

Кількість противників виходу країни з ЄС збільшилася відразу на 10%

У Великобританії кількість противників виходу країни з ЄС збільшилася відразу на 10 процентних пунктів. Про це випливає з нового опитування соціологічної служби BMG Research, замовленого газетою The Independent.

Кількість притивників Brexit, за даними видання, також стала найбільшою з моменту проведення референдуму щодо цього питання в червні 2016 року.

Згідно з даними соціологів, усього проти цієї ініціативи зараз виступає 51% англійців, 41% навпаки підтримує плани Лондона щодо виходу з Євросоюзу. Ще 7% опитаних не змогли відповісти на питання "Чи має Сполучене Королівство залишатися членом Європейського Союзу або йому варто покинути ЄС", 1% респондентів відповідати на це питання відмовилися.

У разі ж, якщо виключити з варіантів невизначені відповіді як "не знаю", за прагнення залишитися в Євросоюзі висловилися 55,5% британців, 44,5% заявили про протилежну точку зору, підрахували соціологи. Всього, як уточнюють у BMG Research, у дослідженні брали участь 1,4 тис. осіб. Опитування проводилося в період із 5 по 8 грудня.

Нагадаємо, референдум із питання виходу Великобританії з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. Перемогу на ньому з результатом 51,9% проти 48,1% здобули прихильники Brexit. Офіційний вихід Сполученого Королівства з Євросоюзу призначений на 29 березня 2019 року.