ua en ru

Вексельберг йде з посади голови ради директорів UC Rusal і виходить з його складу

Голова групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг оголосив сьогодні про свою відставку з посади голови ради директорів UC Rusal, яку він обіймав з моменту створення компанії в 2007 р. Також він заявив про вихід зі складу ради директорів UC Rusal. Про це він поінформував членів ради директорів UC Rusal, направивши їм відповідний лист.

"Я вимушений з жалем констатувати, що в даний час UC Rusal знаходиться в глибокій кризі, викликаній діями менеджменту, в результаті яких UC Rusal перетворилася з світового лідера алюмінієвої промисловості в компанію, перевантажену боргами, що має велику кількість юридичних позовів і соціальних конфліктів", - наводить слова Вексельберга прес-служба ГК "Ренова".

"Як голова і член ради директорів я не згоден з цілою низкою рішень, прийнятих менеджментом, в тому числі без узгодження з радою і порушуючи угоди акціонерів, з питань стратегічного розвитку компанії, здійснення модернізації виробництва, проведення соціальної та кадрової політики, у зв'язку з чим вважаю моє подальше перебування на посаді голови ради директорів UC Rusal недоцільним", - підкреслив Вексельберг, коментуючи своє рішення.

Об'єднана компанія "Русал" була створена в березні 2007 р. в результаті злиття ВАТ "Русал", ВАТ "СУАЛ" і Glencore International AG і в даний час є одним з найбільших в світі виробників алюмінію і глинозему, активи компанії розташовані в 19 країнах. Чистий прибуток компанії за 9 місяців 2011 р. склав 1 млрд 211 млн дол., знизившись на 14,7% щодо показника аналогічного періоду 2010 р., виручка збільшилася на 18,1% - до 9 млрд 485 млн дол. У 2011 р. компанія виробила 4 млн 123 тис. т алюмінію і 8 млн 154 тис. т глинозему. En+ Group належить 47,41% акцій "Русала", ОНЕКСИМу - 17,02%, акціонерам групи "СУАЛ" - 15,80%, Amokenga Holdings (100%дочірня компанія Glencore) - 8,75%, менеджменту - 0,26%, іншим - 10,75%. У січні 2010 р. "Русал" завершив лістинг на Гонконгській фондовій біржі і на NYSE Euronext в Парижі. Для розміщення компанія випустила 1 млрд 636 млн 363 тис. 646 нових акцій (у вигляді звичайних акцій, розміщених на Гонконгській фондовій біржі, і у формі глобальних депозитарних акцій на біржі Euronext в Парижі), які становлять 10,81% випущених та знаходяться в обігу акцій компанії.

Група компаній "Ренова" - приватна бізнес-група, яка володіє і управляє активами в металургійній, нафтовій, хімічної, гірничодобувній, будівельній галузях, енергетиці, телекомунікаціях, високотехнологічному машинобудуванні, ЖКГ та фінансовому секторі в Росії і за кордоном (країнах СНД, Швейцарії, Італії, Південній Африці та США). Найбільшими активами ДК "Ренова" є частки в компаніях ТНК-ВР, ОК "Русал", КЕС, а також у швейцарських технологічних концернах OC Oerlikon і Sulzer.