ua en ru

Ввечері і вночі на Донбасі не було жодного обстрілу позицій ВСУ, - штаб АТО

Ввечері і вночі на Донбасі не було жодного обстрілу позицій ВСУ, - штаб АТО Фото: ЗСУ (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Загалом, за минулу добу було зафіксовано 6 обстрілів укріплень ЗСУ

На Донбасі у другій половині минулої доби, 13 січня, починаючи з 15.30 вздовж всієї лінії розмежування сторін не було зафіксовано жодного обстрілу. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО Facebook.

Тим не менше, вчора вдень бойовики вперше в цьому році і вперше за час новорічно-різдвяного перемир'я грубо порушили мінські домовленості і застосували, крім піхотного озброєння і мінометів, ще й артилерійські системи проти українських військовослужбовців.

Загалом, за минулу добу було зафіксовано 6 обстрілів укріплень ЗСУ. При цьому в одному випадку українські захисники були змушені відкривати вогонь. Зазначається, що в результаті обстрілів бойовиків загиблих серед українських військових немає, проте один захисник отримав бойову травму.

"На Донецькому напрямку противник вів вогонь з артилерійської установки калібру 122 мм, важких мінометів та гранатометів біля Водяного, що на Приазов’ї. Біля Павлополя бойовики здійснили обстріл наших позицій зі 120-мм мінометів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, додали в штабі АТО, важкі міномети, гранатомети і ПТРД бойовики застосували в районі шахти Бутівка, а 82-мм міномети та стрілецьку зброю - неподалік Кам'янки. Також під вогонь незаконних збройних формувань (НВФ) потрапили українські бійці біля Верхньоторецька.

Тим часом на Луганському напрямку було зафіксовано п'ять розривів від міномета калібру 82-мм навколо Новолуганського.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО за 13 січня 2018 року Одного полові...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 13 січня 2018 р.

Нагадаємо, днем раніше бойовики на Донбасі 4 рази обстріляли сили АТО із забороненої зброї.