ua en ru

ВДЦП: При створенні центрального депозитарію не виключене адміністративне втручання

Голова наглядової ради Всеукраїнського депозитарію цінних паперів (ВДБЦ) Василь Роговий не виключає можливості прямого адміністративного втручання при створенні центрального депозитарію на базі Національного депозитарію України (НДУ). Про це він повідомив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми оцінюємо її (ситуацію) як надзвичайно серйозну, непрозору, коли всі депозитарні активи, що знаходяться сьогодні на обслуговуванні у ВДЦП, можуть бути переведені шляхом прямого адміністрування в Національний депозитарій України", - зазначив В.Роговий, висловивши думку, що інформація, отримана таким способом, буде використовуватися не за призначенням.
Він нагадав, рішення про створення центрального депозитарію на підставі двох депозитаріїв, що діють сьогодні, було прийнято відповідно до меморандуму з МВФ.
На думку В.Рогового, після створення центрального депозитарію на базі НДУ, держрегулятор може відкликати ліцензію ВДЦП на ведення депозитарної діяльності.
Нагадаємо, заступник голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Віктор Івченко 4 лютого 2011 р. звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова з пропозицією створити Центральний депозитарій України на базі НДУ.