ua en ru

Вдова бостонського терориста Царнаева відмовилася від тіла чоловіка

Вдова бостонського терориста Тамерлана Царнаева, убитого в перестрілці в Массачусетському технологічному інституті, Кетрін Рассел відмовилася забирати тіло чоловіка, передає агентство Associated Press. За словами її адвоката, Рассел домагатиметься видачі тіла Царнаева його родині для організації подальших похорону.

Влада вже провела повну експертизу останків Царнаева, встановивши точну причину його смерті. Дані висновки будуть опубліковані тільки після оформлення необхідних документів і передачі тіла родичам.

Дядя братів Царнаевих, обвинувачених у вибухах на фініші Бостонського марафону, Руслан Царні підтвердив, що тіло його старшого племінника заберуть родичі. Однак він не уточнив, на кого саме покладена ця скорботна місія.

Нагадаємо, батьки обвинувачених відмовилися від наміру вилетіти до Сполучених Штатів для присутності в суді над тим, хто вижив сином - Джохаром. Зубейдат Царнаева скасувала поїздку після повідомлення про те, що після прибуття в США її чекає кримінальне переслідування за давню крадіжку в бутику. Крім того, стало відомо, що поряд зі старшим сином вона була внесена до списку потенційних терористів, складений ФБР. Батькові Царнаевих Анзор, як повідомлялося, завадила госпіталізація.

Читайте також: Спецслужби РФ в 2011 р. мали в своєму розпорядженні записом розмови сина і матері Царнаевих про джихад, - наслідок.