ua en ru

Уздовж вул. Московської, де знаходиться ВАСУ, розміщено агітаційні намети прихильників В.Януковича.

Уздовж вулиці Московської, де знаходиться будівля Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), розміщено агітаційні намети прихильників лідера Партії регіонів Віктора Януковича. Про це повідомили РБК-Україна у прес-службі ВАСУ, уточнивши, що внутрішня охорона суду не посилювалася і працює у звичайному режимі.

У прес-службі повідомили, що ВАСУ не отримав жодних документів щодо оскарження результатів виборів Президента України.

Нагадаємо, у БЮТ 14 лютого ц.р. повідомляли про намір оскаржувати у ВАСУ рішення Центрвиборчкому про оголошення результатів виборів. Представник прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко у ЦВК України Володимир Пилипенко повідомляв, що відповідна позовна заява у ВАСУ буде подана 15-16 лютого.
Нагадаємо також, що Центральна виборча комісія України (ЦВК) 14 лютого офіційно оголосила лідера Партії регіонів Віктора Януковича переможцем виборів Президента України.

Всі члени ЦВК підписали відповідний протокол. 5 членів ЦВК підписали протокол із "окремою думкою", в тому числі і заступники голови ЦВК Андрій Магера і Жанна Усенко-Чорна.

За офіційними результатами ЦВК, лідер Партії регіонів Віктор Янукович набрав у другому турі президентських виборів 48,95% голосів виборців (12 млн 481 тис. 266 голосів), прем'єр-міністр Юлія Тимошенко - 45,47% (11 млн 593 тис. 357 голосів). Не підтримали жодного кандидата 4,36% виборців (1 млн 113 тис. 55 голосів).