ua en ru

СБ планує допомогти НАК "Нафтогаз України" комерційними інвестиціями, - М.Райзер

Світовий банк (СБ) хоче допомогти НАК "Нафтогаз України" стати інвестиційно привабливою компанією, що допоможе їй залучити необхідні кошти для повної реалізації економічного потенціалу. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" заявив регіональний директор СБ по Білорусіъ, України і Молдавії Мартін Райзер.
За його словами, в даному випадку мова йде про стандартні комерційні інвестиції, а не безпосередньо про інвестиції міжнародних фінансових організацій або ж про інвестиції, які можуть бути отримані "Нафтогазом України" на основі будь-яких двосторонніх міждержавних домовленостей.
Говорячи про своє ставлення до планів акціонування "Нафтогазу України", зокрема до його IPO, М.Райзер відзначив, що "зараз ми уважно вивчаємо це питання. Але можу ось що сказати. Газовий сектор в Україні - це дуже цінний бізнес. З іншого боку, він вимагає колосальних інвестицій, щоб мати можливість реалізовувати свій потенціал. Адже зараз використовується інфраструктура, побудована багато років тому, а потім багато років цей сектор був недоінвестована".
Нагадаємо, раніше М.Райзер заявив, що зобов'язання щодо участі в модернізації української газотранспортної системи (ГТС), які взяв на себе в рамках Брюссельської декларації Світовий банк (СБ), залишаються в силі.