ua en ru

СБ і ЄАБР розглядають можливість спільного фінансування проектів у Білорусі, Таджикистані та Киргизії

Світовий банк (СБ) і Євразійський банк розвитку (ЄАБР) розглядають можливість спільного фінансування інвестиційних проектів в Білорусі, Таджикистані і Киргизії. Про це повідомив журналістам заступник голови правління ЄАБР Сергій Шаталов. За його словами, загальна вартість проектів перевищує 500 млн дол. При цьому Шаталов не повідомив, про які конкретно проекти йде мова. "Поки рано їх називати, поки ведеться підготовча робота. У міру нашої роботи можуть бути уточнення, зміни, але поки ми вивчаємо можливість по цим трьом країнам", - сказав Шаталов.
Сьогодні Світовий банк і ЄАБР підписали план реалізації рамкової угоди про співпрацю на 2011-2013 рр. План передбачає взаємодію між СБ і ЄАБР по таких напрямах, як координація зусиль при проведенні аналізу економічної ситуації в країнах Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС), спільна підготовка і реалізація проектів у сфері інфраструктури, енергетики і розвитку державних інститутів, надання підтримки регіональній співпраці у сфері торгівлі, інвестицій і міграції трудових ресурсів.
СБ і ЄАБР 14 березня 2011 р. підписали рамкову угоду про співпрацю, яка визначає форми взаємодії сторін по лінії програм і проектів Антикризового фонду ЄврАзЕС (АКФ). Документ затверджує наміри сторін розгортати співпрацю у формах паралельного фінансування інвестиційних проектів і спільної аналітичної роботи з питань антикризового стимулювання економік шести держав-учасників АКФ.
Рамкова угода спирається на підписаний Світовим банком і ЄАБР в жовтні 2009 р. меморандум про взаєморозуміння, в якому сторони заявили про спільну зацікавленість в розвитку потенціалу ЄАБР як міжнародного інституту розвитку і проголосили своє прагнення визначити пріоритетні сфери і механізми співпраці.