ua en ru

Важливим напрямком митної співпраці України та ЄС є протидія контрабанді цигарок, - Калєтнік

В Києві пройшла зустріч голови Держмитслужби Ігоря Калєтніка та єврокомісара з питань оподаткування та митного союзу Альгірдаса Шемети. Про це повідомляє прес-служба Держмитслужби.

Голова Держмитслужби зазначив, що ця зустріч є надзвичайно важливою, оскільки Україна і Європейський союз наразі ведуть плідний і змістовний діалог. І ціла низка ключових напрямків співробітництва ЄС з Україною міститься у Рамковій стратегії митного співробітництва між Україною і ЄС. Сторони домовилися розпочати ефективну роботу з імплементації стратегії, зокрема шляхом активізації роботи експертів.

Стратегія передбачає співпрацю в сфері обміну інформацією, управління ризиками, а також боротьби з митними порушеннями та контрабандою.

"Важливим напрямком є взаємодія в напрямку протидії незаконному переміщенню цигарок через спільну ділянку кордону, - підкреслив голова Держмитслужби. - Адже за 2011 рік тут було виявлено понад 3 тис. фактів затримання цигарок, вилучено 37,5 млн шт. цигарок на суму 1,2 млн євро. В Європі ця сума може зрости у 5-10 разів", - сказав Калєтнік.

Нагадаємо, на зустрічі з міністром фінансів Юрієм Колобовим Альгірдас Шемета заявив, що економічні та соціальні перетворення покращать інвестиційний клімат в Україні.