ua en ru

Єврокомісар: Економічні та соціальні перетворення покращать інвестиційний клімат в Україні

Міністр фінансів України Юрій Колобов сьогодні провів зустріч з Єврокомісаром з питань оподаткування, митного союзу, аудиту та боротьби із шахрайством Альгірдасом Шеметою. У ході зустрічі обговорювалися актуальні питання податкової і митної політики, передає прес-служба Мінфіну.

Сторони обмінялися думками стосовно досягнень та нових ініціатив в рамках Податкового та Митного кодексів України, а також підтвердили наміри щодо подальшого співробітництва.

Колобов зазначив, що його робота як міністра фінансів спрямована на формування прозорих і довгострокових правил, метою яких є зменшення фіскального навантаження та підвищення інвестиційної привабливості України. За його словами, триває робота над подальшим доопрацюванням механізмів закладених у Податковому кодексі, який комплексно удосконалив систему оподаткування в країні. Так, своєчасне відшкодування ПДВ є одним з першочергових завдань уряду, тому цей механізм постійно удосконалюється.

Представники європейської сторони, у свою чергу, відзначили важливість здійснення економічних та соціальних перетворень в Україні для покращання інвестиційного клімату в нашій державі та поглиблення міжнародних інтеграційних процесів.

Зазначимо, керівник місії МВФ Крістофер Джарвіс заявив, що Україні вдалося досягнути значного поступу в проведенні структурних реформ.