ua en ru

Ватикан вперше буде брати участь у Венеціанській бієнале

У нинішньому році вперше Ватикан вперше візьме участь в 55-ій Бієнале у Венеції, повідомили в Службі друку Святого престолу.

14 травня в Прес-центрі Святого престолу голова Папської ради з культури кардинал Джанфранко Равазі, директор Музеїв Ватикану Антоніо Паолуччі і президент Бієнале Паоло Баратта розказали про участь Ватикану у одному з найвідоміших форумів світового мистецтва.

У рамках бієнале буде влаштований павільйон Ватикану, натхненний біблійною історією Створення світу і людини. Він буде носити назву "На Початку". Воно було вибрано кардиналом Джанфранко Равазі, який, у відповідності з місією його дикастерії шукає неординарні місця зустрічі для того, щоб стимулювати діалог між Церквою і сучасною культурою.

Перші 11 глав біблійної книги "Буття" - відправна точка для експозиції павільйону Ватикану. Підготовку експозиції буде координувати директор Музеїв Ватикану Антоніо Паолуччі. Три тематичні напрями, які доручені трьом різним художникам, запрошують глядача познайомитися з першою книгою Біблії. Серед тих, кому доручена робота над оформленням павільйону Ватикану у Венеції, - студія Azzurro, фотограф Йоозеф Куделка і художник Лоуренс Керол.

Міжнародна художня виставка у Венеції проводиться раз у два роки за участю міжнародного журі. Ідея Венеціанської бієнале виникла в 1893 році. Форум заснований в 1895 році як "Міжнародна художня виставка міста Венеції". Престиж бієнале незабаром досяг міжнародного масштабу. Після Другої світової війни, в 1948 році, регулярне проведення виставки відновилося, і вона стала майданчиком загальновизнаного міжнародного авангарду. У 1930 році в рамках бієнале засновані міжнародні фестивалі музики, театру, кіно, а з 1975 року там проводиться Міжнародна виставка архітектури,