ua en ru

ВАСУ відкрив провадження за позовом Ю.Тимошенко до ЦВК, - прес-служба ВАСУ.

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відкрив провадження в адміністративній справі за позовом Юлії Тимошенко до Центральної виборчої комісії (ЦВК). Відповідну ухвалу № П-28/10 суд постановив 17 лютого 2010 року, повідомляє прес-служба ВАСУ.

Ухвалою суду визначено, що справа розглядатиметься колегією суддів у складі всіх суддів ВАСУ, крім суддів, які відсутні з поважних причин.

Відповідно до ухвали суду, відповідач у справі (ЦВК) до початку судового розгляду справи може подати письмові заперечення проти позову та докази, які у нього є.

Позовна заява до ВАСУ про оскарження результатів президентських виборів в Україні нараховує 9 томів, в яких містяться докази фальсифікацій, повідомила прем'єр-міністр України, лідер БЮТ Юлія Тимошенко 16 лютого ц.р. Вона зазначила, що планує залучити до судового розгляду міжнародних спостерігачів, зокрема від ОБСЄ, в якості свідків.

Ю.Тимошенко повідомила, що надала суду фото- та відеоматеріали, які свідчать про фальсифікації, а також перелік виборчих дільниць, на яких були зафіксовані фальсифікації.

Ю.Тимошенко додала, що на суд чиниться тиск з боку Генеральної прокуратури.

За офіційними результатами ЦВК, лідер Партії регіонів Віктор Янукович набрав у другому турі президентських виборів 48,95% голосів виборців (12 млн 481 тис. 266 голосів), прем'єр-міністр Юлія Тимошенко - 45,47% (11 млн 593 тис. 357 голосів). Не підтримали жодного кандидата 4,36% виборців (1 млн 113 тис. 55 голосів).