ua en ru

ВАСУ визнав незаконним блокування акцій компанії "Інтернет Глобал Текнолоджі"

З першого дня застосування санкцій до компанії я стверджував, що вони незаконні і не мають під собою нічого крім надуманих припущень. Я впевнений, що вся ця історія була ініційована заздрісниками, які не могли змиритися зі стрімким зростанням акцій нашої компанії. Так президент компанії "Інтернет Глобал Текнолоджи" Олександр Волков прокоментував рішення Вищого адміністративного суду України від 10 квітня 2014 року, яким суд визнав протиправним рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) № 165-ДН-1-Е від 20.02.2013 р. про застосування санкцій у вигляді призупинення продажів і обороту цінних паперів компанії.

"За минулий рік наша компанія успішно пройшла всі перевірки, в тому числі і податкової інспекції, в результаті чого ми ще раз довели, що працюємо абсолютно в законній площині. Ми не тільки вистояли під натиском, але й зуміли за 2013 рік показати чистий дохід близько 3 млн, і це незважаючи на те, що всі ресурси ми пускали на розвиток і подальше нарощування нашого потенціалу", - зазначив Волков.

Від підкреслив, що "Інтернет Глобал Текнолоджи" веде свою роботу на міжнародному рівні і постійно займається розробкою нових технологій і створенням нових продуктів, які і обумовлюють популярність акцій компанії серед інвесторів.

Раніше Олександр Волков заявляв, що, на його думку, рішення про блокування акцій компанії було прийнято комісією під інформаційним впливом, який утворився в результаті піар-кампанії, розгорнутої проти "ММСІС ІНВЕСТМЕНТС", торговця цінними паперами.

"Ми розмістили акції на біржі, де ними торгують треті особи, яких ми не контролюємо, як і ціну, яка формується в результаті попиту на акції тієї чи іншої компанії", - повідомив він.

Президент компанії також вважає, що ціни на акції "Інтернет Глобал Текнолоджи" повністю обгрунтовані, і це підтверджують їхні власники, купуючи їх за ринковими цінами.

"Всі розмови про те, що компанія нібито не має ніякого потенціалу, ведуться тими, хто хоче завдати нашій компанії збитків. У нас величезна кількість розробок, потенційних партнерів і контрактів, у зв'язку з чим я впевнений, що наша компанія і далі буде рости, як і ціни на її акції", - підкреслив він.

Волков з першого дня після застосування санкцій був упевнений, що суд скасує це рішення, у зв'язку з чим раніше він заявляв: «Я також впевнений, що суд скасує це рішення, інакше воно створить прецедент, коли акції будь-якої компанії без доказів і фактичних підстав можна буде блокувати.

"При таких обставинах ні один розумний інвестор не буде купувати акції на фондовому ринку, так і компанії, впевнений, не будуть проходити IPO. Я знаю, що ніяких доказів проти нашої компанії немає і не може бути в природі, так як ми працюємо чесно і відкрито, повністю в юридичній площині", - зазначив Волков.

За його словами, на даний момент на фондовому ринку так і не з'явилося інших IT-компаній, таким чином "Інтернет Глобал Текнолоджи" є не тільки першою IT-компанією, яка випустила свої акції на фондовий ринок, але і досі єдиною.

"Наша компанія представила на ринку нову галузь, і немає нічого дивного в тому, що наші акції в результаті цього користуються попитом і ціна на них зростає. Якщо подивитися на приклади інших країн, то там компанії залучали набагато більше коштів і їх акції зростали більш стрімко", - заявив Волков.

На закінчення Волков зазначив, що "Інтернет Глобал Текнолоджи" колосальний потенціал і найближчим часом компанія планує значно збільшити активи, провівши купівлю цілого ряду розробок, якими вже зацікавилися її потенційні партнери в США, Індії та інших країнах.

"Ми впевнені, що в найближчому майбутньому фінансові показники нашої компанії значно зростуть за всіма параметрами, що зніме всі домисли і розмови навколо "Інтернет Глобал Текнолоджи", а багатомільйонні публічні контракти з нашими партнерами і відповідні податкові відрахування поставлять крапку в цьому питанні, дозволивши інвесторам на фондовому ринку визначати реальну вартість наших акцій так само, як це відбувається в усьому світі", - резюмував він.