ua en ru

ВАСУ відкрив провадження про правомірність покладання на Турчинова обов'язків Президента

Вищий адміністративний суд України відкрив провадження щодо правомірності рішення Верховної Ради України про покладення на голову ВР Олександра Турчинова обов'язків Президента.

Вищий адміністративний суд України відкрив провадження щодо правомірності рішення Верховної Ради України про покладення на голову ВР Олександра Турчинова обов'язків Президента. Про це РБК-Україна заявив адвокат Володимир Оленцевич.

"27 лютого я подав позов у Вищий адміністративний суд, відповідач - Верховна Рада. Вже вчора я отримав визначення, і суд відкрив провадження. Мій позов включав дві частини. Перша стосувалася постанови Верховної Ради України про призначення виборів 25 травня, і друга частина позову стосувалася постанови парламенту про покладення в.о. повноважень Президента на Олександра Турчинова. Відкрито провадження саме з другої частини мого позову", - заявив він.

За його словами, 19 березня на 10:00 по вул. Московська, 8 призначено перше слухання суду.

"При цьому суд відмовив у відкритті провадження по виборам Президента. Вищий адміністративний суд відмовив відкриття провадження, пославшись на конституційну юрисдикцію", - зазначив Оленцевич.

Нагадаємо, сьогодні у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про перенесення президентських виборів на 7 грудня 2014 р. Звернемо також увагу, що сьогодні РБК-Україна в парламентській фракції "Батьківщини" джерела повідомили, що вибори Президента України, раніше призначені парламентом на 25 травня 2014 р., можуть бути перенесені на більш пізній термін або скасовані.