ua en ru

ВАСУ визнав законність призначення Гонтарєвої

ВАСУ визнав законність призначення Гонтарєвої Фото: Валерія Гонтарева

Гонтарева відповідає вимогам статті 18 Закону України "Про Національний банк України"

Вищий адмінистративний суд України (ВАСУ) відхилив позовну заяву Юрія Кармазіна та Наталії Целовальніченко до Президента України Петра Порошенка та голови Національного банку України Валерії Гонтаревої яктретьої особи. Позивачі намагалися довести неправомірність призначення Гонтаревої на посаду голови Нацбанку у зв'язку з недостатністю досвіду роботи на керівних посадах у банках України та зобов'язати Порошенка внести подання на її звільнення, повідомляє прес-служба Національного банку України.

Як повідомляється, професійний досвід та ділова репутація Гонтаревої не викликали сумнівів у суддів ВАСУ.

"Як вбачається з оглянутої в судовому засіданні трудової книжки Гонтаревої наявний в останньої трудовий стаж роботи на керівних посадах у банку відповідає вимогам статті 18 Закону України "Про Національний банк України", - зазначається в постанові ВАСУ.

"Валерія Гонтарева відповідала та відповідає всім критеріям, зазначеним у статті 18 Закону України "Про Національний банк України". Має бездоганну ділову репутацію, її професійний досвід у провідних українських і міжнародних фінансових інституціях перевищує 20 років, з них на керівних посадах в банках - 11 років 3 місяці 10 днів (ці дані підтвердив ВАСУ під час засідання). Упевнені, що рішення ВАСУ стосовно законності призначення Валерії Гонтаревої головою Національного банку України покладе край усім інсинуаціям і спекуляціям навколо зазначеної теми", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в НБУ заявляли, що Гонтарєва нічого не знає про порушення проти неї кримінальної справи.