ua en ru

ВАСУ відмовився зобов'язати Порошенко оголосити військовий стан

ВАСУ відмовився зобов'язати Порошенко оголосити військовий стан Фото: Петро Порошенко

Юрист намагався через суд довести протиправність бездіяльності Президента і ВРУ в питанні оборони країни

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовився визнати протиправною бездіяльність Президента України Петра Порошенка щодо прийняття рішення про введення воєнного стану в Україні, а також відмовився зобов'язати Президента невідкладно внести до Верховної Ради подання про оголошення стану війни. Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на юриста Олега Швеця, який судився з Порошенком.

"У постанові суду, датованій 6 серпня, зазначено, що судом "були належним чином досліджені всі обставини справи", проте в задоволенні позову юристу було відмовлено. Постанова може бути переглянута Верховним Судом України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, Швець також вимагав визнати протиправною бездіяльність Верховної Ради України щодо розгляду питання про ініціювання конституційної процедури імпічменту Президента, оскільки, на його думку, Президент не зміг належним чином організувати оборону України. Тому Швець вимагав від суду зобов'язати Верховну Раду України невідкладно розглянути питання про ініціювання процедури імпічменту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міноборони України завершило підготовку ключових документів оборонного планування.