ua en ru

Заступник голови ВАСУ обраний Михайло Смокович

Заступник голови ВАСУ обраний Михайло Смокович Фото: Михайло Смокович

Питання про обрання заступника голови ВАСУ розглядався у зв'язку із закінченням строку його повноважень

Збори суддів Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) обрали суддю Михайла Смоковича заступником голови суду. Про це повідомила керівник прес-служби ВАСУ Марія Швенько у своєму Facebook.

"25 червня 2015 року відбулося засідання зборів суддів Вищого адміністративного суду України, під час якого судді обрали заступником Голови суду Михайла Смоковича. "За" кандидатуру Смоковича проголосували 47 суддів із 71-го зареєстрованого на засіданні зборів судді", - написала Швенько.

За її словами, відповідно до штатного розпису, у Вищому адміністративному суді України є дві посади заступників Голови суду. Кандидатами на посаду заступника Голови суду буди також Дмитро Ліпьский та Михайло Цуркан.

Щоправда, цим кандидатам не вдалося набрати необхідної кількості голосів, тож питання про повторне обрання ще одного заступника Голови Вищого адміністративного суду України відбудеться на наступному засіданні зборів суддів ВАСУ, про дату якого буде повідомлено окремо.

Швенько зазначила, що питання про обрання заступників голови ВАСУ розглядалося у зв'язку із закінченням строку повноважень заступників голови суду М.Смоковича та Д.Ліпського, які були обрані на ці адміністративні посади зборами суддів Вищого адмінсуду 25 червня 2014 року терміном на один рік відповідно до законодавства, що діяло на момент прийняття рішення зборів.

Нагадаємо, ВАСУ в 2014 р. розглянув 81 тис. справ.