ua en ru

Василь Волга: Україна не варто жертвувати своїми позиціями заради вступу в ЗВТ

Україна не варто жертвувати своїми позиціями заради вступу в зону вільної торгівлі (ЗВТ). Таку думку висловив лідер "Союзу лівих сил", голова Держфінпослуг України Василь Волга, повідомляє його прес-служба.
"Нам не варто в розпачі заламувати руки і жертвувати своїми позиціями заради вступу в зону вільної торгівлі що б то не було", - заявив Василь Волга. - "Ставитися до ЄС як певної константи, як показує недавнє минуле, нерозумно. Точно так само як схильна до змін політична конфігурація ЄС, змінюється і економічна конфігурація. І буде ще змінюватися неодноразово. Але Україна як економіка, народногосподарський комплекс, вже є невід'ємною частиною цієї конфігурації і ніколи не випаде з економічних процесів між Росією і Європою".
За словами Волги, ЄС залежить від України щонайменше на 50%.
"Ми повинні забезпечувати безперебійну поставку енергоносіїв протягом найближчих десятиліть. З цієї причини наші позиції повинні відстоюватися, і Президент (України Віктор Янукович) чітко позначив, що Україна планує досягти домовленостей за формулою "3+1" для забезпечення наших національних економічних інтересів. І якщо переговори не будуть закінчені підписанням якогось паперу, але економічні інтереси України не постраждають, то ми спокійно обійдемося без ЗCТ. Навпаки, у нас будуть чудові перспективи для подальшої роботи в цьому напрямку", - підкреслив голова Держфінпослуг.
Нагадаємо, завтра, 31 травня, в Брюсселі відбудуться переговори між першим віце-прем'єром, міністром економічного розвитку і торгівлі України Андрієм Клюєвим і єврокомісаром з питань торгівлі Карелом де Гухтом з підготовки угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.