ua en ru

У Вашингтоні відбулися зіткнення між поліцією і протестуючими проти Трампа

У Вашингтоні відбулися зіткнення між поліцією і протестуючими проти Трампа Фото: акція протесту в Нью-Йорку

Протести проти обраного президента також пройшли в Нью-Йорку

У Вашингтоні ввечері, 19 січня, відбулися зіткнення між противниками обраного президента Дональда Трампа і поліцейськими. Про це повідомляє DW.

Як повідомляють очевидці, сутички почалися біля будівлі Національного прес-клубу, де прихильники Трампа зібралися на урочисту вечерю напередодні інавгурації.

За даними джерела, поліція застосовувала сльозогінний газ і кийки, а протестувальники використовували піротехніку. Як мінімум один з учасників акції протесту отримав травми.

Багатотисячні протести проти Трампа також відбулися 19 січня в Нью-Йорку. В акціях, в тому числі, взяли участь американські зірки та відомі політики, включаючи мера Нью-Йорка Білла де Блазіо, акторів Роберта Де Ніро, Алека Болдуіна, актрису Джуліанну Мур, режисера Майкла Мура.

За словами Джастіна Кребса, одного з організаторів, він сподівається підбадьорити людей, які роздратовані майбутнім правлінням Трампа: "Ми посилаємо сигнал містерові Трампу і всій країні, що ми виступаємо за рівність, громадянські права, громадянські свободи і захист навколишнього середовища".

Нагадаємо, бойкот інавгурації Трампа оголосили 50 конгресменів. Багато конгресменів пояснюють своє рішення суперечкою Трампа з конгресменом Джоном Льюїсом.