ua en ru

У Варшаві встановлять підйомні антитерористичні бар'єри

У Варшаві встановлять підйомні антитерористичні бар'єри Фото: Єва Малиновська-Групинская (facebook.com-emalinowskagrupinska)

Влада хоче захистити пішоходів від терористичної загрози

Понад 7 млн злотих (близько 2 млн доларів), Варшава виділить на установку підйомних антитерористичних бар'єрів на Королівському тракті польської столиці. Про це повідомляє голова Ради Варшави Ева Малиновська-Групинская, передає Польське радіо.

Зокрема, за її словами, варшавські чиновники хочуть встановити в серці міста автоматичні бар'єри, захищати пішоходів від виїзду на тротуар некерованих автомобілів або машин терористів.

"Ми не говоримо про загрозу, але хочемо бути до неї готовими", - уточнила вона.

"Ми швидше дивимося на те, що коїться в Європі. Варшава - це велика столиця великої європейської країни - ред), і ми повинні усвідомлювати, що ті загрози, які існують у світі, можуть торкнутися і нас. У зв'язку з цим краще запобігати, ніж хапатися за голову, коли це станеться", - повідомила представник влади.

Бар'єри повинні з'явитися до 2020 року там, де на даний момент Управління міських доріг встановлює бетонний захист.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Польщі мікроавтобус з шістьма українськими громадянами потрапив під колеса вантажівки, двоє осіб загинуло, четверо поранені.