ua en ru

Ван Дейк перейде в "Ліверпуль" за рекордну суму

Ван Дейк перейде в "Ліверпуль" за рекордну суму Фото: Вірджіл Ван Дейк (liverpoolfc.com)

Трансфер футболіста обійдеться "мерсісайдацам" в 75 млн фунтів

Гравець "Саутгемптона" Вірджіл Ван Дейк незабаром підпише контракт з "Ліверпулем". Про це повідомляє офіційний сайт "святих".

Ван Дейк підпише контракт зі своїм новим клубом 1 січня 2018 го року, коли відкриється трансферне вікно. Трансфер Ван Дейка став рекордним для захисників.

"Саутгемптон погодився з сумою відступних, яка встановить новий світовий рекорд для захисника. Клуб бажає Вірджілом всього хорошого в майбутньому. Операція буде завершена 1 січня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Точна сума трансферу не називається, проте за даними The Telegraph, мова йде про 75 млн фунтів (приблизно 85 млн євро), а також буде заробляти 180 тисяч фунтів (200 тисяч євро) на тиждень. У команді Юргена Клоппа 26-річний гравець збірної Нідерландів буде виступати під четвертим номером.

Боротьбу за захисника "Ліверпуль" виграв у "Манчестер Сіті", "Челсі" і "Барселони", які також проявляли інтерес до голландця.

Ван Дейк перейшов в "Саутгемптон" влітку 2015 року з "Селтіка". У нинішньому сезоні Ван Дейк провів 12 матчів в рамках розіграшу англійської Прем'єр-лізі.

Нагадаємо, мадридський "Реал" має намір провести зміцнення складу в зимове трансферне вікно і готує величезну суму на придбання нового топ-форварда.