ua en ru

Валентин Резніченко та Марина Порошенко презентували проект ресурсної кімнати для особливих дітей

Валентин Резніченко та Марина Порошенко презентували проект ресурсної кімнати для особливих дітей Фото: презентація проекту ресурсної кімнати для дітей з особливими потребами (прес-служба Дніпропетровської ОДА)

Ресурсні кімнати - це спеціальні класи для дітей з особливими потребами

Марина Порошенко і голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) Валентин Резніченко 4 липня у Києві презентували проект ресурсної кімнати для дітей з особливими потребами в рамках ініціативи першої леді країни щодо впровадження інклюзивної освіти в Україні. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

Зазначається, що проект був розроблений архітекторами з Дніпра по ідеї і технічному завданню Фонду Марини Порошенко.

Ресурсні кімнати, як повідомили в прес-службі, - це спеціальні класи для дітей з особливими потребами, які обладнані всім необхідним для повноцінного навчання та соціалізації таких учнів. Тут діти можуть відпочивати разом з асистентом педагога, корекційним педагогом чи батьками.

У прес-службі зазначили, що "такі кімнати підходять не тільки для дітей з аутизмом, але і з іншими ментальними порушеннями і для звичайних дітей, які відчувають труднощі у засвоєнні шкільної програми, адаптації до шкільних вимог або умов". Вони зручні і для вчителів, що робить процес включення особливих дітей в повноцінне навчання легким та комфортним, підкреслили в ДніпрОДА.

Проект, ініційований Мариною Порошенко, буде впроваджений у всіх школах, які приєдналися до цієї ініціативи. Дніпропетровська область — один з п'яти пілотних регіонів України, де механізми інклюзивної освіти вже впроваджуються.

"Незважаючи на ті труднощі, які зараз переживає країна, ми намагаємося залишатися людьми і піклуватися про тих, хто в силу страшних життєвих обставин вимагає до себе особливого ставлення і особливих умов. В нашій країні не повинно бути покинутих, забутих, нікому не потрібних дітей. І ми зробимо все, щоб кожна з них відчувала себе щасливою і затребуваною», - підкреслив Резніченко.

За даними прес-служби, після включення Дніпропетровської області в проект Марини Порошенко кількість дітей з особливими потребами, які навчаються у звичайних школах області, зросла з 276-ти у минулому навчальному році до 399-ти вже з 1 вересня.

З 5 липня розпочнеться ремонт і обладнання ресурсної кімнати в Петриківській опорній школі в Дніпропетровській області, реконструкція якої була започаткована місяць тому. Планується, що ресурсна кімната в цій школі буде відкрита 1 вересня.