ua en ru

Валенсія - Динамо: Нульова нічия на "Местальї"

Київське "Динамо" і "Валенсія" зіграли в нульову нічию. Боротьбу в 1/8 фіналу Ліги Європи продовжить іспанський клуб.

Київське "Динамо" і "Валенсія" зіграли в нульову нічию. Боротьбу в 1/8 фіналу Ліги Європи продовжить іспанський клуб.

27.02. 22:00
Валенсія - Динамо 0:0
Валенсія:
Дієго Алвес, Жоау Перейра, Рікарду Кошта (Сендерос, 65), Матьє, Бернат, Парехо, Мічел (Барраган, 74), Картабия (Португес, 82), Кейта, Пако Алькасер, Варгас
Динамо: Рибка, Данило Сілва, Драгович, Макаренко, Хачеріді, Мігель Велозу, Вукоєвич, Ярмоленко, Аруна (Безус, 66), Ленс (Гусєв, 77), Ідейє (Мбокані, 71)

Після поразки з різницею у два м'ячі в номінальному домашньому поєдинку на Кіпрі підопічні Олега Блохіна змушені були на "Местальї" шукати щастя в атаці. І з перших хвилин вони зарухалися, діючи широко і швидко. Активні підключення флангових захисників "Динамо", систематично використовували забігання, допомагали гостям регулярно доставляти м'яч до кутах штрафної "Валенсії". А от далі справа не йшла.

Ні у Даніло Сілви, ні у Євгена Макаренка не виходило націлено доставити м'яч на ударну позицію, що безумовно було заслугою їх візаві - головним чином центральних захисників господарів Жеремі Матьє і Рікарду Кошти. Цементуючи всі підступи до своїх воріт, вони так і не дозволили супернику за 45 хвилин першого тайму створити жодного моменту.

В підсумку самим незабутнім епізодом цього відрізка став удар метрів з 19 Ідейє Брауна. Однак і цього разу захист "Валенсії" відпрацював уважно - м'яч, зрикошетивши в ногу Жоау Перейри, просвистів на кутовий. Треба визнати, що і іспанська команда в атаці нічим не вразила, проте у неї і не було особливої потреби креативити.

Перерва дещо змінила малюнок гри. Так, якщо до цього територіальна ініціатива належала киянам і саме вони діяли першим номером, то після вже господарі домінували не тільки позиційно, але і за гольовими ситуацій. Вже на 56-й хвилині залишений без нагляду Пако Алькасер повинен був відкривати рахунок, але на якусь мить запізнився на зрячий навіс Перейри праворуч.

Незабаром свій шанс не реалізував його партнер по атаці Едуардо Варгас. Тепер вже "Валенсія" прорвала оборону гостей по лівому флангу, а її швидкий форвард трохи неточно замкнув на дальньому куті воротарського силовий простріл Феде Картабии. "Динамо" відгризнулося боязким штрафним Андрія Ярмоленка, але той прийняла на себе "стінка".

І тільки ближче до фінального свистка, коли все в цій парі остаточно прояснилося, дружині Блохіна вдалося двічі вразити "Месталью". Мігел Велозу з нізвідки раптом вистрілив по воротах Дієго Алвеса, і його підстрахувала поперечка. А потім Євген Хачеріді головою замикав навіс Велозу з кутового, пробивши у притул з лівою "дев'яткою". На тому атакуючий запал гостей припинився, і вони взяли виліт з Ліги Європи як належне.

Використані матеріали УЄФА