ua en ru

Вальбурга Хабсбург Дуглас очолить місію короткострокового спостереження ОБСЄ на парламентських виборах в Україні

Діючий голова Організації по безпеці і співробітництву в Європі (ОБСЄ) Ламберто Дзаньєрра призначив Вальбургу Хабсбург Дуглас спеціальним координатором, що очолить місію короткострокового спостереження на парламентських виборах в Україні. Про це йдеться у проміжному звіті місії спостереження за виборами в Україні ОБСЄ від 4 жовтня.

В звіті вказується, що Парламентська Асамблея, ОБСЄ, ПАРЄ, Європарламент та Парламентська асамблея НАТО (ПА НАТО) мають намір надіслати делегації зі спостереження у день голосування.

Читайте також: Головою офіційної делегації спостерігачів Європарламенту за виборами в Україні призначений консерватор Коваль

МСВ ОБСЄ/БДІПЛ формально розпочала свою роботу у Києві з прес-конференції 12 вересня 2012 р. Керівник Місії зустрілася з представниками ЦВК, Міністерства закордонних справ, Генеральної прокуратури, Головою Вищого адміністративного суду, Координатором проектів ОБСЄ в Україні, представниками політичних партій, організацій громадянського суспільства та членами дипломатичної спільноти. Керівник Місії також мала зустріч з передвиборчою делегацією ПАРЄ. МСВ встановила постійний зв'язок із органами проведення виборів всіх рівнів, державними установами, залученими до виборчого процесу, політичними партіями, громадянськими суспільством та ЗМІ.

Читайте також: В Україну прибули 16 експертів ОБСЄ для контролю за виборами